Így küzdött meg gulácsi péter sztárfocista felesége a betegségekkel, és nyerte vissza az alakját

Gulácsi Péter magyar válogatott labdarúgó, a német RB Leipzig kapusa. Feleségével, Gulácsi-Vígh Diával két gyermeket nevelnek. Dia a modellkedés mellett nemzetközi gazdálkodás szakon végzett, esküvőszervező vállalkozást üzemeltet. Szakértőnknek teste változásairól és családjáról mesélt.

Sok megkeresést kapok hetente olyan édesanyáktól, akiknek várandóssága alatt szétnyílt a hasizma, esetleg köldök- vagy hasi sérv is kialakul mellé. Levélváltás és egyeztetés után mindig egy állapotfelmérés következik, amelynek eredménye alapján elkészül egy edzésprogram, és megkezdjük a regenerációt, személyes jelenléttel vagy online térben. Egy jó edzésterv nem csak a fizikai adottságokat, a jelenlegi és a vágyott állapotot veszi figyelembe.

Ahhoz, hogy sikerre vigyünk egy programot, a szakembernek fel kell ismernie egy-egy apró jelből, milyen személyiséggel, milyen attitűdökkel rendelkező édesanyával kezdi meg hamarosan a munkát. Mire szoktam figyelni? Például arra, milyen a testtartás beszélgetés közben, magabiztosságot vagy bizonytalanságot sugall inkább. Fürkészem a fáradtságot, és hogy ezzel arányosan az elszántság és a változtatni akarás mennyire jelenik meg, izgatottságban, kérdésekben. Ezekből és néhány jól irányított párbeszédből azonnal leszűrhető az is, hogy az illető mennyire kitartó és türelmes. Mennyire érti és tudja, hogy nem holnapra fog megoldódni a problémája, és az, amibe belekezdünk, kíván némi áldozatot és alázatot is tőle. Látom és tudom azt is, hogy vannak, akiknek sokkal több motivációra és biztatásra, folyamatos kontrollokra és pozitív megerősítésre, visszajelzésre lesz szüksége ahhoz, hogy végig tudjuk csinálni az újraépítést, a regenerációt.

A közös munka kezdete, még „ismeretlenül”

Diától 2021 szeptemberében kaptam egy levelet, amelyben segítséget kért tőlem online konzultáció keretein belül. Mivel Németországban él a családjával, így a távolság miatt csak a virtuális térben történő munka jöhet szóba. Rövid egyeztetés után meg is történt az első élő találkozásunk egy videóhívásban. Kiderült, Dia két pici fiú, Dominik és Vince édesanyja, egy csoda szép, fiatal és karcsú lány, szétnyílt hasizommal, köldöksérvvel, és jelenleg nem azzal a tükörképpel, amilyennel ő elégedett lenne, hiszen az izmai megsínylették a várandósságokat. Így kezdődött a mi hónapokon át tartó közös munkánk.

Két kisgyerek mellett is lehet edzeni

Dia nagyon szorgalmasnak bizonyult, és igazán könnyű volt vele tornázni és tanítani őt. Mindig értő figyelemmel fordult a feladatai felé, betartotta a kívánalmakat, időre teljesítette a modulokat. Persze, mint mindenhol, nála is voltak betegségek miatti csúszások, ovis vírusok, amelyek az egész családot levették a lábukról, az őszi-téli időszak (is) már csak ilyen. De ezekkel együtt is szépen haladtunk, és már akkor nagyon büszke voltam Diára, szerettem nagyon az elszántságát, és minden beszélgetés alkalmával láttam az egyre jobban visszatérő önbizalmát. December 22-én pedig kaptam tőle két fotót, ezzel az aláírással: „Szia, Timi! A tornádnak köszönhetően nem érzem magam rosszul a strandon.” Ekkor kattintottam rá először Dia oldalára, és ekkor láttam meg a teljes nevét. Gulácsi-Vígh Diána. És ekkor derült ki számomra, hogy az én kedves, példaértékű szorgalommal és alázattal dolgozó anyukám a Lipcsébe szerződött világhírű magyar kapus, Gulácsi Péter felesége.

A focistafeleségek élete sem a csillogásról szól

Utólag örülök annak, hogy ez csak a programunk végén derült ki számomra, mert biztosan lett volna bennem is olyan gondolat, mint akár sok más, egy vagy több gyermeket nevelő anyukában, hogy neki biztosan jobb vagy könnyebb, hiszen ő egy „focistafeleség”. Viszont a napokban vele történt beszélgetésem bebizonyította azt, hogy semmivel sem könnyebb neki, mint a civil életet élő sorstársainak. Két gyermeket nevel, és az idáig vezető út sem volt zökkenőmentes. Távol él a családjától és a barátaitól, vezeti a háztartást, élete ugyanúgy a család, a gyerekek és a munka háromszögében zajlik. Ráadásul a férje sok edzése és meccse miatt náluk a hétköznapok a hétvégék, amikor együtt tudnak lenni.

Így ismerkedett meg Gulácsi Péter és a felesége

„Petivel 19 éves korunkban ismertük meg egymást. Nagy szerelem lett azonnal, azzal együtt, hogy abban az időben ő Liverpoolban volt, én pedig Budapesten” – meséli Dia. „Így az elején távkapcsolatban éltünk, és minden helyzetet és kiskaput ki kellett használnunk, hogy minél gyakrabban és a lehető legtöbb időt tölthessünk együtt. Kapcsolatunknak nagyon sok fázisa volt már, és az elején persze mind fiatal életkorunk, mind akkori élethelyzetünk miatt – neki a foci, nekem akkor még az egyetem töltötte ki a mindennapjainkat – a gyermekvállaláson még nem gondolkoztunk. Peti hamarosan Ausztriába igazolt, ahol már úgy igazán együtt lehettünk, én is kaptam ott munkát. Az eltelt idő igazolta kapcsolatunkat, és két év múlva, 2015-ben már együtt költöztünk Lipcsébe, ahol azóta is és még jó néhány évig biztosan élni fogunk. Szép sorban vettük az akadályokat, 2016-ban össze is házasodtunk, és annak ellenére, hogy nem terveztük, nagy örömünkre teherbe is estem gyorsan.”

Betegségek a háttérben

„Sajnos azonban az a baba, illetve utána még egy nem maradt velünk, mindkét esetben vetéléssel végződött a terhesség” – idézi fel Dia a nehéz időszakot. „Orvosi vizsgálatokkal alátámasztották, hogy vékony alkatom és sportos életvitelem ellenére pajzsmirigy-alulműködésem, PCOS-em és egy enyhe inzulinrezisztenciám is van. Ez a diagnózis gyökeres változást hozott az életembe, tudatos odafigyeléssel, tervezéssel és önfegyelmemmel éltem a mindennapjaim. Aminek meg is lett az eredménye, és a következő terhességem 2019-ben már problémamentes volt. Ezzel együtt nagyon féltett a környezetem minket, így a napi aktivitás drasztikusan csökkent a várandósságom alatt, aminek pedig az izmaim, főleg a hasizmok látták meg a kárát.

Itt, Németországban keveset beszélnek a szétnyílt hasizomról, és sajnos a szülés után beleestem abba a tipikus hibába, hogy túl hamar kezdtem edzeni, ráadásul az addig megszokott súlyzós edzésekhez tértem vissza. Valószínűleg ekkor és ezek miatt alakult ki a köldöksérvem is. Másfél éves volt a kisfiam, amikor terhes lettem a második fiunkkal, akinek születése után már tudatosan választottam a LoveYourBelly programot, amelynek eredménye lett az a tükörkép, amelyet ma már örömmel látok és élvezek.”

Talpraesett és önálló anyuka

Dia elmesélte, hogy az a csillogó világ, amelyet elképzelünk egy focista és a focista feleségének életéről, az valószínűleg nem teljesen fedi a valóságot. Az ő férje is dolgozik, sőt sokkal szerteágazóbb a munkaköre, az edzések és a meccsek, a sok utazás és távollét miatt neki nagyon talpraesettnek és önállónak kell lennie két pici mellett. Távol a nagyszülői segítségtől. Sőt, dolgozik is, saját esküvőszervező cégét vezeti, így a rendszerezés és a tervezés segítségével tudja eredményesen vezetni mindennapjaikat.

„A mi életünkben még az is csak a csodának és a véletlennek köszönhető, hogy Peti mindkét szülésnél ott tudott lenni. Tudtam, és felkészültem arra, hogy sok dologban magamra leszek utalva. Szerintem a legnagyobb trükk az anyaságban, ha megtaláljuk azt, hol és mivel tudunk időt spórolni magunknak – ami nem a gyerekektől elvett időből van –, és azt, hogyan tudjuk másra, például tornára és munkára fordítani. Ezek a lopott idők segítenek át engem is az altatással, a dackorszakkal és a mindennapi mókuskerékben való hajtással kapcsolatos nehézségeken is” – összegzi Dia a tapasztalatait.

Forrás: divany.hu